Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

SlutWalkBudapest 2011.12.08. 15:26

Írj levelet!

A SlutWalk Budapest tagjai tiltakoznak Pálffy István és Sáringer-Kenyeres Tamás KDNP-s képviselők javaslata ellen, amely korlátozná a legkiszolgáltatottabb nők jogát a testük és jövőjük feletti rendelkezéshez. Küldd el Te is a levelet a két képviselőnek és a KDNP-nek.

Íme a címek:

Pálffy István: istvan.palffy@parlament.hu

Sáringer-Kenyeres Tamástamas.saringer@parlament.hu

Semjén Zsolt: zsolt.semjen@parlament.hu

KDNP: kdnp@kdnp.hu

 

(A Patent Egyesület és a Társaság a Szabadságjogokért is közzétett egy nyílt levelet, kérnek mindenkit, hogy december 12-ig írja alá, utána elküldik Orbán Viktor miniszterelnöknek.)

 

 

Kedves KDNP!

 

Mély megrendüléssel szereztünk tudomást a módosító javaslatról, melyet Pálffy István és Sáringer-Kenyeres Tamás KDNP-s képviselők nyújtottak be a Parlament elé a nők személyes szabadságának korlátozására. A javaslat, mely elvonná a költségvetésben a művi terhesség megszakításokra szánt összeget és azt örökbefogadások ösztönzésére és gyermekvédelemre fordítaná, nélkülöz mindenemmű hatékonyságot, fenntarthatóságot és tiszteletet az állampolgárok személyes döntései, önrendelkezése felé.

 

A gyermekvállalásról és a családalapításról hozott döntést nagy mértékben befolyásolja a szülő/szülők/család gazdasági helyzete és a képesség a születendő gyermek anyagi létbiztonságának biztosítására. A törvényjavaslat azokat fosztja meg a döntés lehetőségétől, akiknek lehetőségei, gazdasági helyzetüknél fogva, eleve korlátozottak, azaz ezzel a legkiszolgáltatottabb rétegeket kényszeríti gyermekvállalásra. Az, akinek nincs egyszeri 30 ezer forintja az abortuszra, egyértelműen nem tudja ennek sokszorosát, a gyermeknevelés költségeit biztosítani. Egy ilyen törvénymódosítás nem fogja az abortuszok számának csökkenését eredményezni, legfeljebb a kórházban, orvosok által végzett terhességmegszakítások aránya csökkenhet, azonban ezzel egyenes arányban megnő az abortusz "házi" módszereinek alkalmazása, melyek nagyban veszélyeztetik a nő egészségét, illetve sok esetben elveszik annak esélyét, hogy a későbbiekben, mikor készen áll rá, gyermeket vállaljon. A javaslat a legszegényebb nők további marginalizálódásához vezet. Ezzel a módosítási javaslattal, illetve az örökbefogadásról szóló kampánnyal, a KDNP azt sugallja, hogy a szegény nők nem teljes értékű állampolgárok, életük és jövőjük szinte járulékos kár, másdolagos veszteség annak a célnak tükrében, hogy feltöltsük az állami gondozóintézeteket gyerekanyaggal. De miért is?

 

Bizonyított tény, hogy a megfelelő kedvező körülmények biztosításával lehet leginkább ösztönözni a gyermekvállalást, és egészséges, fenntartható társadalmat építeni. Felszólítjuk a KDNP-t és a parlamenti képviselőket, hogy a gyermekvállalási kedv ösztönzésének érdekében tegyen olyan építőjellegű javaslatokat, mint a bölcsödék és óvodák szolgáltatásainak kibővítése, a férfiak családi életben és munkában való részvételének ösztönzése, a gyermeket vállalók munkaerőpiaci védelme, az anyák elleni diszkrimináció csökkentése, az egyszülős háztartások támogatása stb.

 

Az abortuszok számának tényleges csökkentése össztársadalmi érdek. Az abortusz súlyos lelki megrázkódtatás az érintetteknek és költség a társadalomnak. A demonizálásával és a korlátozásával mind a trauma, mind a költségek megsokszorozódnak. Felszólítjuk a KDNP-t és a parlamenti képviselőket, hogy tegyenek fenntartható javaslatokat az abortuszok számának csökkentésére, úgymint a hatékony iskolai felvilágosítás a fogamzásgátlásról, illetve a fogamzásgátlók elérhezővé tétele mindenki számára, TB támogatása.

 

A KDNP álláspontja egyértelűen jól tükrözi, hogy a párt 37 tagú parlamenti frakciójában csak 2 nő van, a képviselők 95%-a pedig csak absztrakcióban tudja értelmezni a jelenséget. Az egyetlen logikus következménye a KDNP abortuszügyi célkitűzéseinek, a magyar nők döntési jogának, testük feletti rendelkezésének alárendelése egy fals és fiktív közösségi akaratnak. A női test nem közösségi tulajdon, sem az állam, sem a parlameti képviselők nem jogosultak arra, hogy rendelkezzenek felette, a társadalom nem hivatott erőszakosan megváltoztatni az egyes emberek legszemélyesebb döntéseit a családról és gyermekvállaásról. Az abortusz egy létező jelenség, akár legális, akár nem, akár támogatott, akár nem. Az értékítélet minden állampolgár magánügye, közügy viszont annak biztosítása, hogy a beavatkozás ne járjon súlyos kockázatokkal az érintettek számára, hanem biztonságosan, ellenőrzött körülmények között mindenki aki így dönt, hozzáférhessen. A lengyel példa, amire olyan büszkén hivatkoznak a képviselő urak, nőket gyilkol meg, illetve olyan, Magyarországon szerencsére már csak történelmi jelenségeknek ad teret, mint a kötőtűvel, dróttal összeszurkált méh, halált okozó vérzések, terhességmegszakítás lépcsőn legurulva és egyéb igen kreatív, de minden esetben a nő testi épségét súlyosan veszélyeztető abortuszmódszerek.

 

A SlutWalk Budapest csoport, a nemzetközi SlutWalk mozgalom magyar tagjainak csoportosulása, mely a nők emberi jogainak érvényesítése és a nemek közötti esélyegyelőség mellett és a sovinizmus ellen áll ki. A SlutWalk Budapest csoport tiltakozik a törvényjavaslat ellen, és felszólítja a KDNP-t, hogy vonja azt vissza, és a civil szféra szakértői szervezeteivel egyeztetve tegyen egy valóban hatásos és fenntartható javaslatot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slutwalkbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr93448275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása