Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

SlutWalkBudapest 2011.07.05. 14:28

SlutWalk Budapest / RibiSéta a nemi erőszak ellen_Luvnya Kiáltvány (2011. július 20.)

 

 

 

 

RibiSéta – A NEM, AZ NEM!

 

 

 

 

2011 januárjában, Torontóban egy rendör kijelentette, hogy ha egy nő el akarja kerülni a nemi erőszakot, ne öltözzön provokatívan, azaz úgy, mint egy ribanc. A budapesti SlutWalk / RibiSéta résztvevői csatlakoznak azokhoz, akik az utcára vonultak már a világ több nagyvárosában, mert ezt a kijelentést, és ezt a hímsoviniszta nézőpontot felháborítónak tartják! Az erőszak és a zaklatás oka az elkövető, nem az áldozat!

 

 

 

Álljunk ki egymásért, álljunk ki az áldozatokért! Lépjünk fel közösen az erőszaktevők ellen!

 

 

 


 

 

 

 

A világ rengeteg nagyvárosában nők ezrei vonultak fel az elmúlt pár hónapban RibiSétákon, mert kicsi korunk óta arra nevelnek minket, hogy önnön szexualitásunk kifejezését bűnként, szégyennel kezeljük. Mert ha megerőszakolnak vagy zaklatnak közülünk valakit, a társadalom részéről az kevés jóra számíthat. Mert a világ sok részén a leszbikus nőket "korrekciós erőszakkal" akarják heteroszexuálissá tenni. Mert a nemi erőszak a háborús konfliktusokban fegyvernem. Mert a nemi erőszak és a szexuális zaklatás jelen van az utcán, a munkahelyeken és a családi otthonokban.

 

Magyarországon az emberek 32%-a gondolja, hogy azok a nők, akiket megerőszakolnak, felelősek abban, hogy megerőszakolják őket, és 62%-uk nem tudja, hogy a házasságon belüli nemi erőszak bűncselekménynek számít.[1] Idén áprilisban Hajdú Péter televíziós műsorában feltette a kérdést egy nőnek, aki ismert egykori partnerét nemi erőszakkal vádolta: "Egy férfi valóban meg tud erőszakolni egy nőt?" Tavaly novemberben Boros Lajos ismert rádiós műsorvezető élő adásban kijelentette, hogy szerinte a nemi erőszak a szerelem jele. Dr. Magyar György a nemi erőszakos bűncselekmények kapcsán 2007-ben kijelentette egy televíziós műsorban, hogy "tapasztalataim szerint mindig kettőn áll a vásár". Az igazi kérdés az, hogy a tettest miért menti fel a társadalom a felelősség alól? A nők elleni erőszak és diszkrimináció bármely formája ellen az áldozatot védelem illeti meg. Ez minden nő emberi joga.

 

A hímsovinizmus, a nemi erőszak, a szexuális zaklatás sajnos nem ismer
határokat. Csatlakozzunk a mozgalomhoz Budapesten is, amely
megannyi embert mozgatott már meg világszerte. Álljunk a sarkunkra,
legyen most már elég!

 

A NEM, az NEM!

 

 

Luvnya Kiáltvány

 

 

 

Ne pisszegj, ne cuppogj, nem akarom tudni, hogy fölizgatlak-e! Ha tudni akarom, azt egyértelműen jelzem!

 

A NEM AZ NEM

…akkor is, ha mély a dekoltázsom,

…akkor is, ha rövid a szoknyám

…akkor is, ha sötét van, és senki sem látja

…akkor is, ha mindenki mással lefekszem

…akkor is, ha részeg vagyok

…akkor is, ha szép vagyok

…akkor is, ha ronda vagyok

…akkor is, ha a szexiparban dolgozom

…akkor is, ha a főnököm vagy

…akkor is, ha rendőr vagy

…akkor is, ha a pasim vagy

…akkor is, ha a rokonom vagy

...akkor is, ha egy széparcú fiú vagyok

…akkor is, ha tegnap együtt töltöttük az éjszakát

…akkor is, ha egy hotel szobalánya vagyok

…akkor is, ha a Nemzetközi Valutaalap elnöke vagy

…akkor is, ha nagyon gazdag vagy

…akkor is, ha ezelőtt mindig igent mondtam

…akkor is, ha te úgy gondolod, hogy igent jelent

 

A NEM, AZ NEM!!!!

 

Az áldozat nem kiált erőszakért, a miniszoknya nem ajánlat. A magas sarkú cipő és a mély dekoltázs szexi, de aki ezeket okolja az erőszakért, az az elkövető cinkosa. A női test nem tárgy, nem szexuális segédeszköz és nem árucikk! Nem fogunk máshogy öltözni! Attól még, hogy tetszem neked, nem kell hogy akarjalak. Változzanak a férfiak! Változzanak a törvények! A beleegyezés bizonyítéka nem a fizikai ellenállás hiánya! Változzon meg a hímsoviniszta kultúránk, amely szerint a nő felelőssége a szexuális zaklatás!!!! A nemi erőszak nem a házasság, család és nemi erkölcs ellen vét, hanem egy személy alapvető emberi jogait sérti!

Mert ki a kurva? Mindannyian. Egy nő sincs, akit ne ribancoztak volna már le. Ha rövid a szoknyája, ha mély a dekoltázsa, ha van kedve a szexhez, ha nincs kedve a szexhez, ha visszautasít valakit, ha a másikat nem utasítja vissza, ha leszbikus, ha biszex, ha sok szeretője van, ha túl kevés szeretője volt, ha van gyereke, ha nincs gyereke, ha férjnél van, ha nincs férjnél...

 

Minden nő kurva, aki nem felel meg minden egyes férfi minden egyes elvárásának?

 

Nem vagyunk hajlandóak a férfiak igényeihez alakítani öltözködésünket, külsőnket és viselkedésünket!Ha a ribanc, kurva, lunya, céda, rosszlány, picsa olyan nő, aki saját maga rendelkezik teste fölött, saját maga dönti el, hogy kivel mikor mit csinál, akkor mindannyian kurvák vagyunk! Sőt, a kurva lesz minden nő számára az elérhető szabadság szinonimája!



[1] 2006os felmérés adatai

 

 

Tervezett útvonalGödör - Vörösmarty tér - Váci utca - Ferenciek - Astoria / vissza Gödör . 

Gyülekezési időpont: 2011.július 20. 17- 18:00 (aki tud, jöjjön előbb, hangolódjunk az ügyre és egymásra). 


 

A séta végén lesz egy kerekasztal-beszélgetés este 8 órai kezdettel a Gödörben szakemberek részvételével. Ide mindenkit sok szeretettel várunk egy beszélgetésre, személyeskedés nélküli, kultúrált vitára! 



 

A kerekasztal beszélgetés résztvevői: 
Indries Krisztián (pszichológus, pszichoterapeuta)
Kiss Nóra (szervező - Slutwalk Budapest)
Szabó Mónika (szociálpszichológus, gender-kutató)
Spronz Júlia (PATENT Egyesület)
Wirth Judit (NANE Egyesület)

 

 

 

 

 


 

 

73 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slutwalkbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr713041692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schmidt Anikó 2011.07.11. 20:58:37

Tiszteletem mindenkinek.köszönöm,hogy végre újra be indul valami,ez ügyben.Minden meg mozduláson részt szoktam venni.Csak azt nem tudom ,hogy hol van a gyülekezés helye??vagy is gödör?????ÉN PÉCSETT LAKOM,ÉS KEVÉSBÉ VAGYOK ISMERŐS..A DÉLINÉL SZÁLLOK LE.ONNAN MERRE KELL MENNI????KÉREK SZÉPEN VALAMI ÚTBAN IGAZÍTÁST HA LEHET.KÖSZÖNÖM SZÉPEN.Schmidt Anikó Pécsről.Szép napot kívánok.

SlutWalkBudapest 2011.07.12. 03:19:21

Szia Anikó! A Déliből a Gödörhöz legegyszerűbben metróval jutsz el, a Deák tér megálló pont ott van a Gödör mellett. Hatalmas örömünkre szolgál, hogy Pécsről felutazol! Ott találkozunk! Ha bármi más információra szükséged van, szólj! Nóra

Tinisunalover 2011.07.12. 18:17:33

ÉN tutira ott leszek, viszek fényképezőt is,remélem minél többen jösztök miniben :D JA óvszert is csomagolok...

megegynap 2011.07.12. 20:20:43

MI meg.. Nem vagyunk hajlandóak a nők igényeihez alakítani véleményeinket, megjegyzéseinket és viselkedésünket! Ha egy nő úgy öltözik, mint egy ribanc, kurva, lunya, céda, rosszlány, picsa, akkor igenis kinyilvánítjuk véleményünket szavakkal, füttyszóval, hörgéssel vagy amivel csak akarjuk, függetlenül attól, hogy ez tetszik e a nőknek vagy sem! És ha ettől mocskos disznó egy férfi, akkor vállaljuk, azok vagyunk!!!
Ennyi..:DDD

megegynap 2011.07.12. 20:28:11

Ez igen, leírtam a véleményem és egyből cenzúrázták. Szánalom.hu...

sasazu 2011.07.12. 22:59:11

Hurrá, még egy ok hogy megbénuljon fél Budapest pár feltűnési viszketettségben lévő ku... vagyis nő miatt...

radioactive 2011.07.13. 00:04:16

Itt a merőben új "ribanc, kurva, lunya, céda, rosszlány, picsa" kergetés és fogócska!

Tervezett útvonal: Gödör - Vörösmarty tér - Váci utca - Ferenciek - Astoria és minden egyéb kis utca, sikátor, aluljáró ahová bekergetjük őket.

Gyülekezési időpont: 2011.július 20. 16:59- 17:59 (aki tud, jöjjön előbb, hangolódjunk az ügyre és rájuk).

bayusz 2011.07.13. 00:24:22

Hmm sok ribanc egy helyen :D Gumit vigyek? :D Most őszintén mit vártok tőlünk? Hogy ha látunk egy jó csajt kussoljunk? Minimum a sunáznám megszólalás... Na mindegy nekünk csak jóh hogy vonultok viszek egy doboz gumit ott találkozunk csajok! :D

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2011.07.13. 04:14:56

(Ezt a kommentet egy másik honlapról idéztem)

"Ha tudnám, ki az a feminista ribanc, aki ezt kitalálta, megírta, kirakta a netre... Nem kenyerem az erőszak, de az illetőnek szálanként tépném ki a haját, aztán jól meg is basznám...

Ismerek egy hasonlóan feminizmusszagú projektet, íme (nem reklám, csak a további szörnyülködés kedvéért):

www.tunderretikul.hu

Általában tartom magam a "Ne ítélj, hogy ne ítéltess" parancsolathoz (noha nem vagyok vallásos), ám ebben az esetben kénytelen vagyok kivételt tenni... A feminizmus egy BORZASZTÓAN kártékony eszme, ami súlyos, megkockáztatom, még a nemi erőszaknál is súlyosabb következményekkel jár. Kezdjük ott, hogy mi is a nő feladata az életben? A gyerekszülés, bizony. Hogy miért? Mert csak ő képes rá és ha minden nő a feminista szellemiség szerint élne, akkor egész egyszerűen kihalna az emberiség... ez ennyire egyszerű, nem kell ehhez professzornak lenni, csak józan paraszti ésszel gondolkodni. Tudjuk, hogy a klónozás még a mai napig gyerekcipőben jár (beteg, nem életképes klónok, és azok is csak az embernél egyszerűbb felépítésű élőlényeknél), így ez nem opció...

Ha egy nő azt mondja, hogy ő egy férfival egyenjogú, és ugyanúgy megtehet "bármit" (törvényes keretek között) az életben, az szíve joga. Én nem sajnálom egy nőtől sem azt, hogy elmehet traktort vezetni, választójoga van, piálhat, cigizhet, országygyűlési képviselő lehet belőle és így tovább. De az a nő, aki 35-40 évesen is szingli, és saját elhatározásából (nyilván a meddő nőkre ez nem vonatkozik), az dögöljön meg, az az én szememben nem nő, csak egy nőnemű lény, aki felrúgja élete egyetlen valódi kötelességét. Sajnos olyan helyen dolgozom, ahol nap mint nap szembesülök ezzel.

A dolog másik része, hogy nemi erőszak mindig is volt, nem egy modernkori bűncselekményről van szó. Az ősember is megerőszakolta az "asszonyállatot", ha épp ahhoz volt kedve, és nem azért, mert kirívóan öltözködött, vagy magassarkú cipő volt rajta... Borzasztóan ostoba és igazán "szőkenős" ez az egész felhívás, az érvelés szánalmas, tele van közhelyekkel, és szinte süt róla az "amcsik kitaláltak valamit, majmoljuk le gyorsan" felfogás.

Azért a humánus énem is meg kell, hogy szólaljon: az erőszak minden formája egyértelműen rossz, így az is, ha egy nőt erőszakkal közösülésre kényszerítenek. Nem térnék ki arra, hogy ez mennyire gyakori dolog nálunk és a világban, hiteles statisztika egyébként sincs erről, de vélhetően a nők jelentős részét érinti a probléma. Ez egy borzasztó tény, aláírom, de én egyesegyedül azokat a nőket tudom sajnálni, akiket nem a kurvás öltözködés miatt erőszakolnak meg, hanem mert egy szexéhes vadbarom nem bírja a farkát a nadrágjában tartani. Azokat a nőket viszont, akik szándékosan kirívóan öltözködnek, mert az "trendy", rohadtul nem tudom sajnálni. 2011-ben is lehet nőiesen, sőt mi több, divatosan öltözködni úgy, hogy az ne legyen kurvás...

Egy konkrét gondolatra még hadd refelktáljak: "...mert kicsi korunk óta arra nevelnek minket, hogy önnön szexualitásunk kifejezését bűnként, szégyennel kezeljük.". Ez egyszerűen nonszensz. Tessék megnézni, hogy milyen ruhákat hordtak a nők mondjuk a 20. század elején. Kosztümök, bundák, muffok (nem, kivételesen nem arra a muffra gondolok ), kalapok, stb. És egy nő, aki így öltözködött, nőies volt, mégsem nézte senki kurvának. A miniszkonya, a 15 cm-es magassarkú NEM a nőiesség kifejezése, egy nő nem attól lesz szexi és nőies, ha a testfelületének 95%-át megmutatja akárkinek az utcán...

Nagyon úgy tűnik nekem, hogy tényleg kihaltak az értelmes, emberi gondolkodásra képes nők ezen a bolygón..."

Noname Watanabe 2011.07.13. 09:19:16

MÉLYSÉGESEN IGAZUK VAN A KURVÁKNAK!
ATTÓL, HOGY KIHÍVÓAN ÖLTÖZKÖDNEK, A CSÓRÓ PASIKNAK MÉG NEM KÉNE FÜTTYÖGNIÜK, MEG AJÁNLATOKAT TENNIÜK!
VEGYÉK ÉSZRE, HOGY A KURVÁK CSAK A GAZDAG FÉRFIAKNAK ENGEDNEK! AKI PÉNZTELEN, VEGYEN GUMINŐT!
SIEG HEIL, BITCHES!

ö...mikó? 2011.07.13. 09:54:08

Nekem már nincs is mit mondanom, az előttem szólók kifejtettek mindent. Nők, Ti buták vagytok...

ö...mikó? 2011.07.13. 09:58:29

Ja, és az örök igazság (nem véletlen): "Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák"

megegynap 2011.07.13. 10:30:10

Csak azt mondja meg nekem valaki, miért járnak a nők miniszoknyában, amiből kivillan a fél picsa, magassarkúban, tangában, meg csöcskirakós felsőben? Talán kényelmes? Neeem, így árulják a portékát az utcán! A vevőnek meg joga van megnézni, és megjegyzéseket tenni rá!

megegynap 2011.07.13. 10:36:00

Íme az ideális viselet nőknek utcára! Könnyű, szellős, kényelmes, én garantáltan nem érnek atrocitások! :DDD

antiregierung.files.wordpress.com/2010/05/burka-blue.jpg

LGB 2011.07.13. 16:59:06

Eroszakra nincs mentseg. Ez teny. Ugyanakkor, bar nem vagyok no, el nem tudom kepzelni, hogy egy magassarku es egyeb hasonlo "szexi" cucc valoban kenyelmes. Akkor miert is hordja? Nem azert, mert figyelmet akar felkelteni? Vagy mit szolnanak ezek a nok, ha mondjuk _senki_ nem nezne rajuk, sot minden ferfi elforditana a fejet. Eros a gyanum, hogy zokon vennek. Tehat azert oszintenek is lehet lenni: az azert kicsit irrealis elkepzeles, hogy ezek a nok csak magukert oltoznek igy, mert nekik ez a kenyelmes, es csak maguknak akarnak tetszeni. Szerintem tetszeni akarnak: barkinek. Akkor viszont nem kell csodalkozni, hogy tetszenek is (pl a magassarku celja, hogy a tartast modositsa, es a fenek jobban "kitolodjon" hatrafele, ezt a trukkot az elovilagban is alkalmazzak es konkretan figyelemfelhivast jelent a parzasra). Mindezek ellenere persze van egy hatar, amit nem szabad, nem szabadna SOHA atlepni, en ezt nem is vitatom. Ilyen a zaklatas, eroszak, stb. Viszont azert aranyerzek sem artana, es a masik oldalrol is vizsgalni a kerdest.

mkunga_lalem 2011.07.13. 18:28:13

Wilbur Nárcisz, megegynap meg a tobbi tesztoszteron-tultengeses!

Jatsszunk egy jatekot. Kepzeld bele magad a kovetkezo szituacioba.

Elmesz az uszodaba, hogy izmos es szep ferfitested megusztasd egy kicsit, es a kellemes uszas utan elmesz zuhanyozni. A zuhanyzoban harom hatalmas kigyurt allat nekinyom a falnak es analisan megeroszakolnak. Szar erzes, mi? Fáj, es megalazva erzed magad.

Elmesz tehat a rend hű őreihez, es elmondod, hogy megeroszakoltak, az orvosszakerto megallapitja az eroszak tenyet, majd osszevarrnak. Amikor azonban felveszik a vallomasodat, azt veszed eszre, hogy a zsernyakokat nem igazan erdekli a mondandod, es azt mondjak: "kiprovokaltad, miert maszkaltal meztelenul az uszoda zuhanyzojaban?", tovabba "aki himringyonak all, ne sirjon ha megbasszák".

Szoval szerintetek ez mennyire normalis? Es mennyire igazsagos? Semennyire, ugye, mert nem te akartad, hogy kemenykurtonyire tagitsak a segglyukadat az akaratod ellenere, es rendorok meg nem eleg, hogy szarnak ra, de egyenesen teged hibaztatnak.

Es ez megtortenhet veled, a baratnoddel, a felesegeddel, a novereddel, az edesanyaddal, a kisfiaddal, a kislanyoddal, es akkor nekik is azt mondod majd, hogy "aki kurvanak all, ne sirjon, ha basszák"?

Vegyetek mar eszre, hogy a RibiSéta a NEMI EROSZAK ellen van, nem a prostitucioert. Es a nemi eroszak nemcsak noket erint, es legfokeppen nemcsak azokat, akik "kihivoan oltozkodnek", mert "barkinek akarnak tetszeni" (...es ha randira megyek, es csak a kedvesemnek akarok tetszeni, de hazafele valami perverz geci azt hiszi, neki is tetszeni akarok, es megeroszakol? Az tok rendben van, igen?)

megegynap 2011.07.13. 18:59:26

Ezt a gaygi példát..Az uszodában mindenki alul van öltözve, Te nagyon okos, ott nem számít kirívó öltözködésnek egy szál fürdőgatya. De ha az utcán végigsétálok egy szál fecskében, félmeztelen, és azért seggbedugnak egy sötét sikátorban, akkor azt mondanám, hogy megérdemeltem! :D
A Ribiséta amúgy se a nemi erőszak elleni tüntetésről szól, elolvastad egyáltalán??

max val birca man · http://maxval.co.nr 2011.07.13. 19:00:17

Az emberi történelem 4 legkárosabb ideológiája a fasizmus, a kommunizmus, a zöld környezetvédelem, s a feminizmus.

Az előbbi kettő már a történelem szemétdombján fekszik, a zöldség egyre nevetségessebbé válik. Sajnos az utolsó, a feminizmus még mindig teljes erővel rombol.

Mitnézel_ 2011.07.13. 19:02:54

@mkunga_lalem
"es azt mondjak: "kiprovokaltad, miert maszkaltal meztelenul az uszoda zuhanyzojaban?""
Na ezt azért te sem gondoltad komolyan ugye??? Az uszoda bameg... az uszodában mindenki félmeztelen, vagy bikiniben van, vagy tudom is én, az egy olyan hely... és ha már példálózni akarsz hogy bebizonyosítsd a saját hülyeségedet, akkor találj ki valami épkézláb dolgot.
És nyilván az a hibás aki megerőszakol valakit, de kéremszépen, ha ribancnak adód elő magad, úgy viselkedsz, úgy öltözöl, csak hogy felkeltsd a figyelmet, akkor igen is nagymértékben növeled az esélyét annak, hogy olyan emberek is megtaláljanak maguknak akik ártani akarnak! Szóval nagyon is kétoldalú lehet az eset.

Na de hajrá ribancok (avagy slut-ok), mutassátok meg, hogy igen is lehet büszkének lenni arra, hogy kurvák vagytok, nincs eszetek, a testiséget tartjátok a legfontosabbnak na meg a pénzt ezzel együtt.

Aki ilyenre odadugja a pofáját azt igen is erőszakolják meg, szánalmas szarság ez az egész, állnátok ki valami emberi dologért és ne ezért (mert ha valaki ide elmegy az úgysem azért teszi, mert az erőszak ellen van, hanem, hogy megmutassa magát és tüntessen a "lekurvázás, lenézés" ellen).

megegynap 2011.07.13. 19:49:23

Amúgy meg meg lehet, nézni kik is mennek el az ilyen vonulásra..Pont azok, akiknek inkább könyörögniük kellene, hogy megdugja őket valaki..:DDD

www.independent.co.uk/multimedia/archive/00604/14-slutwalk_604880a.jpg
lacigreen.tv/wp-content/uploads/2011/06/Slut-Walk.jpg

takashisenko 2011.07.13. 22:38:33

A hitelességetek megőrzése érdekében én kivenném a
"…akkor is, ha a Nemzetközi Valutaalap elnöke vagy"
sort.

Egy ilyen zavaros ügy csak támadási alapot ad a sok trollnak.

Eliot Rosewater 2011.07.14. 01:25:18

Mobilkonyhát visztek, lányok? Ha az 5 méteres körzetében marad mindenki, akkor még jók vagytok.

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.14. 18:22:31

Upsz 8-o
Nahát?!
Miről beszéltek?

Szerintem pl. egyáltalán és nagyon nem pl. "feminizmus"-ról van szó.
És még hogy az "tombol"?
Nahát?
Tudod mi tombol?
Menj ki pl. Mogyoródra.
No, ott is "tombol" valami tényleg.
Vagy a '96-os események..
Vagy nézz körül valamilyen bocsi, de "buzi-felvonuláson",
vagy bármelyik "buliban"...

Vagy nézz csak körül jobban mindenfelé a világban,
hogy a "hülyeség korát" éled éppen,
a "nagy szakértelmekből" kifolyólag, persze..
Az érvényesül, persze, mint jól látszik is mindenhol :S
Az értelem.
Meg a jó szándék, főleg.
Megértés.

Még hogy a "feminizmus"?!
Ugyan.
Hogy jön ez ide is már megint?

Emberi jogok?
Jogok?
Nem?
Jogok?
Élet?
Na jha..
Még a bálnáknál sem :S

Nem értitek :/

+
www.facebook.com/groups/hungarians?id=234584593231313&ref=notif&notif_t=like

Egyébként sokkal-sokkal többről van szó.
Sokkal többről.

(Anya tudja)

Mark575 2011.07.14. 18:57:15

Kíváncsi lennék arra, hogy ezzel a "sétával" mit fognak elérni. Mert szerintem azon kívül, hogy forgalmi káosz lesz és még több férfi fog kórusban füttyögni, a nemi erőszakok száma nem fog csökkenni. Nem sétálgatni kell kedves hölgyeim, hanem el kell tűrni (vagy épp tenni kell magasról rá), hogy ha füttyögnek maguk után, és képesnek kell lenniük megvédeni magukat. Ez nem csak a "kurváknak" szól, mert bárkivel, bármikor történhet valami, függetlenül az öltözködési stílusától. Jó, lehet pont nem erőszak, "csak" gyilkosság.

Minden tiszteletem (és részben utálatom is a feminizmus miatt): Egy nem hímsoviniszta, akit úgy is annak fognak nevezni.

Mark575 2011.07.14. 19:05:02

"hanem el kell tűrni (vagy épp tenni kell magasról rá), hogy ha füttyögnek maguk után"

Elismerem, ezt kicsit pofátlanra fogalmaztam meg. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy hiába szólnak vagy akármit tesznek, ugyanúgy folytatni fogják (sőt, jobban belekezdenek), szóval teljesen fölösleges miatta idegeskedni.

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.14. 21:13:31

Hát, az utcára vonulással más esetekben is én sem igazán értek egyet,
mert valahogy nem az utcán a helyünk, talán,
én is úgy gondolom,
és egyáltalán,
hát hol téma már ez még?????
És mégis, háát téma .. :S

De Embereknél, szerintem nem igazán,
már régen nem téma.

Ám ez a "vonulósdi" már divat lett vagy mi..

Viszont azért belegondoltam, hogy miért is jött szokásba,
hogy mire jó,
és arra jutottam,
hogy végül is arra jó,
hogy most gondolj bele,
hogy sok-sok atrocitás és igaztalanság ér,
ahogyan ér biztosan, sajnos,
és hiába véded magad,
ahogy Mark575 is kívánatosabbnak tartja inkább,
persze,
mert az olyan egyszerű,
de bizony csak nem megy az sehogyan sem jól még mindig..
Eleve hát mitől, kitől kell megvédeni magunkat?
Egymástól?
Elképesztő :S

De sokan sok féleképpen megtapasztalhatjuk életünk során,
már az óvitól és iskolától kezdve,
hogy bizony a "ringekben" mindig veszt valaki,
bár nem biztos, hogy a "jó" és az igaz.
Hiába küzdesz.

A lényeg, hogy egyáltalán megtörténhetnek a nem jó dolgok,
az embertelenek,
és ez zavar,
persze,
és hát erről kinyilvánítod a véleményed bárhol máskor is,
és hát kevesen állnak melléd,
ezért-azért,
bármiért,...
és ezen meglepődsz,
amikor ugyanazt a vizet isszuk,
ugyanazon a földön járunk,
ugyanazon a fajhoz tartozunk,
és mégis nem értünk egy csomó mindenben egyet,
pedig biztos, hogy ugyanarról beszélünk..

Amikor majd neked lesz bajod, akkor majd érted nem indul senki el éppen így?

De amikor így kimész többed magaddal az utcákra,
békésen végül is,
akkor lehet csatlakozni is,
mondjuk csak azért,
mert alapjában mindenféle erőszakot elutasít mindenki,
és ebben teljesen közös a hullám..
Nincs megkülönböztetés.
Éppen hogy a megkülönböztetés nincsen.
Nincs "más".
Mindenkinek rossz az erőszak,
mindenféle erőszak.
Hiszen egyértelműen mindenhol ez látszik!

Sok féle erőszak van,
és aki az egyiket elfogadja,
az tulajdonképpen mindnek helyet ad.

Aki ezt a felvonulási szándékot most pl. feminizmusnak tartja,
az nagyon téved,
és nem látja a fától az erdőt.
A lényeget.
Nem látja meg, hogy jóval többről szó,
és valójában egyfelé megyünk,
csak ki merről megközelítve,
de ugyanarról beszélünk..

Pl. nézhetjük onnan is a dolgot, hogy ha már nőkről beszélünk,
hogy a nő, lány, anya is, nagymama is lesz,
és nem csak magát védi most sem,
nem magáért csak,
nem csak magáért szól most sem.
Ez nem feminizmus!

Ha engem csúfolnak, bántanak, stb, az a gyerekeimet is éri,
ők is szégyellhetik,
nekik sem jó..
Ártatlanul mindenki érintett benne végül.
És már az ő életükké is lesz..
Ha minden nőt szabad bántani, akkor az is őket is érinti,
és másokat is.
Ha embert szabad, az is.
Ha élőlényt, életet szabad kioltani, bántani, erőszakolni,
jogait sérteni,..
akkor az is minden élőre tartozik.

Így kell ezt nézni valójában.

És hogyan védd meg magad és őket?
Hogyan képzeled Mark575?
Mint a tigris talán?
Ugyan.

Ha most kimennék oda, ahová nem fogok,
mert messze vagyok
és hát amúgy sem igazán vagyok ilyen vonulós vagy mi,
de ha éppen arra járnék,
valszeg beállnék én is bizony
de még más ilyen sorba is,
aminek valódi és jó jelentésével,
szándékával
magasabb szinten!
egyetértek
némán és csendesen.

Igenis, tudom, hogy MIÉRT.

Hogy elérjük-e,
hogy mind együtt legyünk egyszer,
és nem csak vezényszóra,
amikor fáklyákat hurcoltunk és énekeltük,
hogy: "a néppel egy az utunk",
hanem íme tényleg egy,
amikor ez magunkból valóvá lesz,
hogy tényleg együtt vagyunk,
és mi akarjuk JÓL,
és értjük
JÓL ÉRTJÜK MIND!
(Vagy nem?)
és nem vezet senki,
mégis együtt megyünk...
Nos, akkor hát mi is történhet tényleg?
Hm, nem történik semmi.
És mégis,
mégis valami
legtöbb.

Együtt leszünk végre ott, ahová mind igyekszünk.

Hiába vagdalkozunk mindenfélével,
akár fütyülve is..

Hát, most mi nők is "megszólalunk" érte, ahogyan már sokan tették
mások is.
Hiba?
Értsd jól!
És nem ok nélkül van, tudod jól.

Hazugság az volna: nem tenni semmit.

Vesd hát szemükre,
de inkább azt vethetnéd, ha nem tennének semmit.
Szerintem.

De mond, hogy csak viccelsz,
és mondjátok már, hogy csak vicceltek mind!
Ugye nem igaz?
Légyszí'-légyszi'-légyszi'
Úgye már otthon vagyunk ?!
és ez csak egy hülye vicc,
olyan, mint a Marson a wc meg a csöpögő csap,
vagy a három ufó, stb...?

Hát, minden esetre, részemről:
BÉKE.
:)
és végül is, annyi mindenben volt már Társa a nő a férfinak..
Hm?
;) ;) ;)
Most is talán "csak" az ?
;) ;) ;)
Gondolj mást.
Gondolj jól és jót inkább ;)
Hát, 'aszem.

Fraaaank 2011.07.14. 21:56:50

Ha egy nő el akarja kerülni a nemi erőszakot, ne öltözzön provokatívan, azaz úgy, mint egy ribanc.
Ha egy lakástulajdonos el akarja kerülni hogy kirámolják az otthonát, ne hagyja nyitva az ajtót ha elmegy otthonról.
Ha valaki nem szeretné hogy megtévesszék mindig nézzen utána ha komolyabb összegek ahsználatáról van szó.

Soroljam még?

Fraaaank 2011.07.14. 22:04:09

NETi, te biztos bölcsész lehetsz.

Mark575 2011.07.14. 22:19:55

"ahogy Mark575 is kívánatosabbnak tartja inkább"

Ehem...

Elismerem, én is szoktam nézegetni a nőket, de soha az életben nem fütyültem utána vagy szóltam hozzá.

"És hogyan védd meg magad és őket?
Hogyan képzeled Mark575?
Mint a tigris talán?
Ugyan."

Nem kell ahhoz tigrisnek lenni. Már van többféle önvédelmi fegyver, amihez nem kell semmilyen engedély, pl. egy gázsprayt 2k Ft-ért lehet szerezni egy vadászboltban. Esetleg egy önvédelmi tanfolyamra kell menni, de még neten is lehet olvasni, videókat nézni hogy mit kell tenni. Vagy csak szimplán olyan helyen kell mászkálni, ami viszonylag zsúfolt, legalább is ahol nem tud senki se észrevétlenül magával húzni.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2011.07.15. 00:25:59

Én csak a tényeket tisztáznám.
A SlutWalkBudapest azért van, hogy fellépjenek a hímsovinizmus, azonbelül egy felháborító kijelentés ellen, miszerint, ha el akarják kerülni a nemi erőszakon, ne öltözködjenek a nők tudjuk hogy.

Egy egyszerű példa:
Mikor Magyarországon jártam, egy táblával találkoztam, ami figyelmeztetett a zsebtolvajokra. Most a SlutWalk-felfogás szerint ez rám nézve sértőnek kellene lenni, és igen!Nekem számolgatnom kellene a hrivnyáimat/forintomat.
Egyértelmű, hogy az esetleges rablásért nem én vagyok a hibás.
De legközelebb biztos nem számolgatom a pénzem veszélyes helyeken.

Senkivel sem kellene, hogy megtörténjen a nemi erőszak, de ha van rá mód, hogy csak 0,000001% eséllyel csökkentsem, ÉN MEGTENNÉM.

(Az viszont, hogy egyesek nemekre bontanák a társadalmat, felháborító. Léteznek az aljanép alakok, akik ilyen dolgokban élik ki sexuális vágyaikat, de ezért nem szükséges a férfi nemet megbélyegezni.)

Legrosszabb ellenségemnek sem kívánnék, olyan borzalmat, mint a nemi erőszak, és biztos vagyok benne, hogy ez ellen fel kell lépni.
De ez a mocsok (SlutWalk), nem erre van kitalálva. Magyarra lefordítva: "én igenis számolgatni fogom a pénzem a zsebtolvajok előtt".

Az én baráti körömben, sok lány tudja, hogyan legyen csinos anélkül, hogy a csupaszt idomait mutogassa. Nem állítom, hogy egy elmebeteg őket nem erőszakolhatja meg (ilyenre gondolni sem merek), de biztos kevesebb rá az esély, mint egy magamutogató "pláza cicának". Azt mondja meg valaki, miért ne kössem be a vérző sebem, ha úszni megyek a cápákkal? Miért ne kössem be a biztonsági övem? Azért hogy meghalok nem én vagyok a hibás! A cápák, a vezető, a részeg aki belénkjött. De meghaltam.

Szóval nem érdekel, hogy a kiéhezett barmokat vonzom az öltözködésemmel, megvárom míg a világ változik meg (mert én ugyan a ruhatáromon nem változtatok) , addig remélem, hogy nem erőszakolnak meg.

100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem olvassa ezt végig senki úgy, hogy át is gondolja és, hogy egy értelmes választ NEM kapok erre (SlutWalk részről).

birss 2011.07.15. 01:09:08

@megegynap: az ilyen viselkedéstől nem mocskos disznó, hanem szánalmas lesz a "férfi".

Normális férfi így nem viselkedik, de még a disznó férfiak sem.

MonsterRipper 2011.07.15. 01:35:54

olvasom itt a kommentekben, hogy nem feminizmusról van szó. hát basszátok meg, akkor írjátok át ezt a szöveget. istenem. egyébként mindenki más elmondta már a véleményét, úgyhogy én ebbe bele sem szólnék, de sorozatosan beszéltek mellé, hülyeségeket és magatok ellen...

nooora 2011.07.15. 03:29:35

srácok, felmerül itt egy alapvető kérdés. egy csomó nő megfogalmaz valamit, azzal még több egyetért, elmondják, hogy valójában ki miért öltözik hogy, és annak kinek mi köze van, és ti azt mondjátok hogy nem így van? megmondjátok nekem, hogy engem mi vezérel, mikor miniruhát öltök? mondok egy példát: én nem megyek soha kávézni a szembe kávézóba, mert mindig beszólogatnak a vén faszok, akik ott töltik a napot. pedig adná magát, hogy ott igyak néha kávét. lényegtelen milyen az idő, a széljárás, a szoknyahossz, mindig inzultálnak. már hozzászokatak. jól jönne, ha nem inzultálnának. ha nem szólok nekik, sosem szoknak le róla. ha szólok, azt mondják, hogy de igazából ők tudják, hogy én örülök, mikor inzultálnak?

de ennél csak az a szörnyűbb, hogy a zsebtolvajhoz hasonlítjátok a nemi erőszakot? alapvető emberi jogot a pénztárcához? ráadásul vállaljátok a mocskos disznóságot? vállaljátok, hogy verbális agresszorok vagytok? vállaljátok, hogy olyasmiket csináltok direkt, amitől más szarul érzi magát? vállaljátok, hogy korlátozzátok más életét? vállaljátok, hogy igenis, akárhogyis, de mindenképpen el akarjátok nyomni a nőket? és erre büszkék vagytok?

a feminizmustól pedig normális ember nem tart, a feminizmus nem más, mint a küzdelem azért, hogy a nőknek a férfiakkal egyenlő jogaik legyenek. egyes férfiaknak nehéz lemondani arról, hogy a népesség felét sárba tiporja. a maradék normális.

birss 2011.07.15. 03:43:58

@nooora: majd nézd meg jobban, hogy kik szólnak be :D

pl. a legutóbbi fickó, aki beszólogatott az egy fogatlan, elhízott tata, a másik meg egy kancsali, ferde orrú nyominger volt. de szinte az összes ilyen, vagy ehhez hasonló...

megegynap 2011.07.15. 08:56:35

Óó igen, én is szeretnék sokmindent. Szeretnék meztelenül végigsétálni nyáron a körúton, mégse teszem, mert tudom, hogy megszólnának érte, meg ujjal mutogatnának rám! Ezért inkább csak itthon teszem.
Ha egy nő annyira kurvásan akar viselkedni, ribancnak akar öltözni, tegye azt otthon a pasijának, de ne mindenkinek. Vagy vállalja a következményeket.

egy_kettőre 2011.07.15. 11:48:03

Hölgyeim!
Egy kérdésem merülne fel csupán: mi lenne a vélemény akkor, ha ez a bizonyos "füttyengetős" valaki egy jóképű, jól szituált, nagyon gazdag hapsi lenne????????
Ahogy olvasgatom a kommenteket, ez merőben meghatározó tényező (pénz,pénz, pénz.
És az érem másik oldala: szerintem attól, hogy valaki megnéz valakit az utcán mert kirívó és füttyentget, az nem tartozik a nemi erőszak kategóriába. Akik olyan ruhát öltenek fel reggel vagy este, ami a szokásostól eltér, annak számolnia kellene ezzel és az egyik fülén be, a másikon ki.
És azért azt se tegadjuk le, hogy a nők is megnézik a maguknak tetsző férfiak seggét, bármijét... Maximum egyes nők nem vallják be.
És azért azt sem mellékes elfelejteni, hogy akár kimondott, akár nem minden helynek megvan a maga "dresscode"-ja. Pl: akármilyen ruhákat is szeretek, nem fogok bemenni dolgozni egy üvegcipellőben és egy babydollban :D
És egy nő nem feltétlen csak akkor szép és nőies, ha hasonlóan viselkedik illetve öltözik a felnőtteknek szóló filmesekéhez. Semmi bajom az efféle szakmákkal, sőt le a kalappal előttük, hogy ezt bírják.
Szerintem mindennek megvan a maga határa, amit nem érdemes feszegetni...

(egy kicsit másként gondolkogó nő)

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.15. 12:05:25

No, akkor most ide is írom:

Nagyon másról beszéltek.

Itt most az nem tetszik a hölgyeknek, hogy nem az erőszakoskodásról kell leszokni, hanem az öltözködésről,
és ez a probléma oka.

Nagyon jól tudja mindenki, hogy akár gyolcsba meg pokrócokba is tekerheti magát a feje búbjáig is a nő,
és lehet bármilyen szende is,
de bizony nincs szinte olyan nő sehol a világon,
akit ne ért volna mégis valamilyen módon erőszak, megszólás, visszaélés,..
Aminek nem kéne lennie és nem is emberséges.

Nonszensz azon az állásponton lenni,
- bocsánat, de elképesztő, aki olyat ír -, hogy ha egy nő úgy viselkedik, öltözködik,
akkor meg is érdemli, hogy megerőszakolják?

Jó ég, de jól ég ?!

Meg van ez "rágva" eléggé?
Még hogy megérdemelni az erőszakot?
Ki érdemel erőszakot?
Tudja mit beszél az, aki így gondolkozik az ERŐSZAKRÓL!?

És igen, azok "ellen" az "emberek" ellen indul ez a felvonulás,
akik ilyen betegesen gondolkoznak és teszik is,
és naná, hogy nem tetszik nekik, hogyha megtiltanák nekik.

Tiltanák?
Hát nem tilos alapból az erőszak?
Tudtommal már az Alkotmányban is szerepel,
minden törvény erről szól, nem?

Akkor most vegyem úgy, hogy pl. Alkotmány- meg törvénysértések folynak?

Izgatás?
Nem izgatásról volt szó,
senki sem mondja, hogy izgatni kell és lehessen.
Arról volt szó, hogy ne legyen erőszak és erre a válasz, hogy ne izgass?

Hm????????????????,

Izgatlak?
Na ne!

Elképesztő, amikor pl. egy férj kétségbeesetten vergődik és meg is veri a feleségét azért, mert annak mellei vannak.
Azt mondja flegmán és ingerülten, egyre dühösebben és hergelve magát nekitámadva és a nő felé hadonászva: "Minek vannak neked ezek?!!!"
És azt állítja hangosan, hogy a nő ezzel direkt kihívja maga ellen a "sorsot", és megkörnyékezte annak idején.
Bár a "pasi" pedig amúgy egy angyal lenne és nem is akarta,
(főleg a gyereket meg családot, a FELELŐSSÉGET!, ugyebár)
de amúgy vasalóval verte volna agyon pedig előbb a nejét, ha nem megy vele ágyba hamar,
ha már felizgatta...
?!

És ez a nézőpont, amit most képvisel az, aki az "izgatás" felé tereli a szót,
ezt eredményezi, erre súlyosbodhat!!!
Komolyan.
Akartok ilyen betegek lenni?

És próbáld meg az ilyen szerencsétlennek megmagyarázni, hogy pedig vele van a gond.

Ha itt most ezen vitatkoztok, az csak az ilyeneknek jó,
azaz még nekik sem, hiszen csak a betegségüket erősíti,
hiszen az sem egy élet úgy élni és gondolkozni.
Embertelen.
Egy háborúban mindenki vesztes, senki sem nyer,
egy erőszakban is így van.
Mindenki áldozat.

Az erőszakoskodó meg naná, hogy felmenti magát, mert nem bírna élni a normális tudatával,
és inkább neked szab határokat,
hogy neki ne keljen,
mert nem bír..
Nem bír?
Tudod, hogy milyen valamit "nem bírni"?
Pl. hányan nem bírtak nehéz köveket hordani is már évezredekkel ezelőtt is,
de van ahol most is így van,
azon a világon, amelyiken látjátok, elképesztő, de még ilyeneken vita folyik..

A vita magad ellen való ember!
Essen már le!
Magad ellen győzködöd a másikat te nagyon buta!
Örülj a menetnek!
Örülj, hogy "Anyád" ilyen okos és értelmes EMBER!
TUDJA MIT CSINÁL és MIRŐL BESZÉL!
Örülj, hogy VAN!
Értsd meg inkább!

Hányan dőltek ki sorokból??!!!!
És dőlnek ki ma is mindenféle erőszakos sorból!!!!
Tehettél, tehetsz bármit!!!
Lehettél, lehetsz bárki és bármilyen!
Majd leszel, akkor ezt mondja és akkor
akár csecsemő is lehetsz még csak!!!!
ÉRTED????
!!!!!!!!!
GONDOLKOZZ!

Számít, hogy hogyan viselkedsz?
Tényleg?

A "főkolompost" éppen nem igazán érdekli, hogy ki bírja vagy sem,
de főleg ne ingereljék ütésre is még a botját,
mert még megkaphatják azt is,
mert megérdemlik, ha nem bírják!
Hm?

Hol kezdődik a zsarnokság?
Miről beszéltek fiúk-lányok?
Nem "veszitek"?

A beteg "főkolompos" meg közben - nem látjátok kínját -,
kétségbeesetten próbál mindent a saját kedvére tenni,
hogy ne hergelje, ingerelje őt semmi és senki,
de csak arra nem jut ereje és tudása, képessége,
hogy önmagát fogja vissza!

Nem kell mindent megfogni, megszerezni..
Tudjuk.

De aki erre nem képes, az beteg, és ha most is például hoznak egy ilyen szabályt,
azzal nem segítesz rajtuk,
még inkább áldozattá teszed magad és őt is,
hibássá,
Bár őt felmented..
De minek?
Hogy bűnös lehessen?
Ez segít rajta?

Jaj, nagyon nehéz leszokni a rossz szokásokról,
főleg, a szenvedélyek bizony tényleg nehéz diók..
Persze..
Még hogy az milyen nehéz..?
Hát az meg milyen nehéz, a sebeket, kínokat elviselni,
ha csak egy esik meg bárkivel is, de egy életen át cipelheti,
azért az nem kérdés senki számára gondolom, hogy milyen NEHÉZ lehet..

És máris egyből két beteg lett,
és aztán így tovább..
és így terjed!!!

Mint a rákos daganat,
önmagad ellen fordít és fordulsz,
mert nem jól gondolod!

Szóval másról beszéltek.
Arról van szó, hogy rosszul van megközelítve a kérdés,
és a nők erre hívják fel a figyelmet.

Igazi normális férfi, nő, ember ezt azonnal érti,
nem tudom, hogy min civódtok,
de csak ámulok és nem esik jól :(

Azt had ne gondoljam már, hogy betegek akartok lenni vagy vagytok mind.

Ha feltesznek egy kérdést és válaszolni kell,
akkor most ezen a blogon is végig félrebeszélések vannak,
de a mi a lényeg és a megoldás?

Pokróc, szendiség?
Akkor "játccuk" azt, hogy :
Rendben.
És menjünk tovább akkor azzal, hogy:
És akkor nem lesz több erőszak?

Ezt nem tudja ki-ki maga levezetni?
Lassan kapcsoltok?
Kell ez a vívódás, harc, bántások, sértések,
okoskodások, "troll"kodások sora,
és elfáradni ebben,
de semmi sem lett jobban?!!

Szóval, azt mondjátok, hogy ha a nők nem öltöznek "kihívóan",
mint mondjuk a riói karneválon, vagy a strandokon,
stb.....
akkor nem fogja őket semmilyen atrocitás érni?
Egyébként pedig megérdemlik?
Ezt mondjátok?
Jól értem?
Hm?

(Bár a strandokon is , még a nudista strandokon is,
és egész világszerte is számtalan "pasi" és eset igazolja, hogy pedig képesek a férfiak megállni
és normálisan együtt élni bármilyen izgató és "kihívó" látvánnyal.. és egyáltalán..
Vannak nem betegek is.
Ha kevesen is :S
De BIZONYÍTÉK mind, nem ígéret ;)

Nem lehet minden csak eggyé,
és nem minden csak egyről szól,
nem csak egy számára van..
Az erőszak önző dolog.

A Világon mindenkinek egyéni jogai vannak,
ha azokat a jogokat mindenki mindenkinek tiszteletben tartaná,
azzal tulajdonképpen akkor a Világon már semmi probléma sem volna,
és szankciók sem kellenének.
Éppen, hogy tiltás, büntetés, jutalmazás nélkül megoldódna minden.
De zsarnokoskodni kell inkább?
Betegek vagytok?
Uralni, megszabni a másiknak mit tehet, mit nem?
Büntetéseket kiróni és fizettetni jobban fekszik?
És akkor már dolgozni sem kell, mi,
mert majd a másik bűnhődésből dolgozik ránk,
mert azt érdemli, ugye?
Hm?
Végig van ez véve?

Közben pedig egészen másképpen,
a másik oldalról nézve,
csak a jogaink tiszteletben tartásával minden rendben lehetne,
ha azt értené és szabad lehetne értenie mindenkinek is..,
tudnia!
és senkit nem ért semmilyen erőszak sem,
és azt sem mondhatod, hogy nem bírod.
Ezt nem bírod?
ÉRTELEM!

Látjátok ez a különbség!

De itt megint jogot vennének el,
szankcionálnának inkább..

Én is legyek kevesebb és akkor elolvasol?
Ó, köszi, de én szeretek hosszú lenni azokkal szemben, akik kevésből nem értenek,
az pedig meglátszik,
különben nem volna ez a vita sem,
ami nagyon hosszú sok-sok hozzászólással.

Még mennyi áldozatot tud elviselni a lelked, hogy rövidre fogjam?
Még mi kéne?

És felmentik a bűnöst, a beteget, de legalábbis nem foglalkoznak, elterelik a figyelmet a jogsértésekről.
Erről van szó!
Erre állna össze a menet, békében,
ha meggondoltátok.

Nem akartok beteg világot és emberiséget, gondolom.
Márpedig az aki, amikor az erőszakról van szó, akkor azzal kapcsolatban azt megkerülve az öltözködést szankcionálná és abban rendelkezik inkább,
az - már bocsánat, és tényleg nem sértés, de tény, hogy egészen egyszerűen beteg lehet.
Akár szándékos, akár csak tudatlan.

Másról beszél.
Mellé!
Hogy ne erőltesse magát.

Értitek ezt?
Mert erre hívja fel a emberek figyelmét a menet!

Nem bántani, hanem segítségül,
hogy nem akarunk betegségben élni és nem akarunk betegeket és bizony fel van ismerve,
hogy tehát nem értik még az emberek sokan,
inkább megbetegednek így-úgy,
de nem tudják még érteni, hogy miről szólnak valójában az erőszak elleni megmozdulások, dolgok.

Pedig közben meg nagyon okosan és szépen tudnak filózni mégis sok-sok bölcseletről,
és megértik a bölcseiket is mind,
itt a neten is látom..

Valami nem stimmel.

Most akkor ott akkor normális emberek vannak,
ahol pedig pl ilyen fontos dolgokban kell határozni, ott meg bezzeg pont a betegek vannak,
akik le@nak bármilyen bölcseletet is az egész világon is akár meg nem is értik vagy nem is akarják érteni?

Bizony hogy fel kell hívni a figyelmet rá,
hogy de mi nem vagyunk betegek és látunk ám és szólunk is.
Szépen és normálisan.

Nagyon nagy tiszteletem mindenkié, aki a menet mellett van.
Jól esik tudnom, hogy ilyen értelmesek mégis sokan vannak,
hogy értik a különbségeket.
Ez valami, ami nem is múlhat, nem is veszhet el.
Csak egy gonosz, azaz beteg "vezér" akarhatja, hogy hülye legyen a nép
és ne értsen ehhez sem,
Önmagához.

És hagynátok általa vezetni a világotokat,
bár már milliószor igazolódott, hogy hiába teszel bármit a "kedvére",
nem úszod meg úgysem,
mert csak ő nem változik,
nem akar,
és megoldja, hogy ne is keljen,
és hagyjátok.

Hagyjátok?

Tartom:
Gondold meg és csatlakozz inkább.
Béke ;)

(Bocsika)
/sőt/

birss 2011.07.15. 12:06:11

@megegynap: a csajok se szoktak meztelenül mászkálni.

ráadásul sokkal több pasi mászkál félmeztelenül az utcán, mint ahány nő bikiniben, tehát az öltözködés alapján a férfiak sokkal kurvásabbak.

nooora 2011.07.15. 12:27:58

@egy_kettőre: akkor szerinted a munkahelyi szexuális zaklatás áldozatai azok a nők, akik babydollban mennek dolgozni? és csak azok? nem. a kezdeményezés lényege az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy soha, senkinek, semmilyen esetben nincs joga szexuálisan zaklatni, megerőszakolni senkit.
a füttyengetés meg bárkitől jön, sértő, mert a kutyáknak szokás füttyenteni, nem az embreknek. megalázó és lealacsonyító. megnézés és megnézés közt pedig van különbség. ezt a férfiak általában nem értik, ezért próbáljuk sokféleképp elmagyarázni. az pedig, hogy ki mit tart szépnek magán, milyen ruhában érzi magát nőiesnek, az végképp magánügy, és mindenkinél nagyon eltérő. és nem a férfiak dolga előírni egy nőnek, hogy milyen ruha a nőies, mit kell viseljen.
a kezdeményezés tágabb célja pedig az, hogy a nők szabadabbak legyenek a világban. ezt ti a fennálló rendszer elleni támadásnak veszitek?

egy_kettőre 2011.07.15. 12:45:23

@nooora: abszolút nem támadásnak veszem, én is amondó vagyok, hogy mindenkinek legyen saját magán szociális joga úgy öltözni, ahogy akar. De mindennek van határa.
A munkahelyi zaklatásról pedig csak annyit, hogy nem kötelező eltűrni, keresni kell egy másik munkahelyet, ha pedig tényleges zaklatás áll fent, amit bizonyítani lehet, fel kell jelenteni. Ahogy a nők kiharcolták az egyenjogúságot, hát ne féljenek feljelenteni az illetőt aki zaklatja, hiszen nem tartják a fejükhöz a piszolyt...
Az erőszakot én is elítélem, de ha csak magunkban pusmogunk nem lesz ez másképpen. Az pedig szerintem csak olaj a tűzre, ha ilyen ruhákban felvonulunk. Lehet ez ellen másképpen is harcolni!

mkunga_lalem 2011.07.15. 13:07:23

@Mitnézel_: @megegynap: Pont ez az, ti magatok mondjatok. Az uszodaban nem kirivo oltozkodes a fecskegatter, az uszoda zuhanyzojaban nem provokativ a meztelenseg, es megis seggbedugnak, es aztan meg teged hibaztatnak, ahelyett, hogy lecsuknak a harom perverz allatot, akik megeroszakoltak. Ertitek mar, hogy miert kicsavart ez a hozzaallas? Egyaltalan nem kell provokativan oltozni ahhoz, hogy eroszak aldozata legyel, ES hogy aztan teged hibaztassanak miatta.

Nem mondom, hogy elmennek a SlutWalkra, de azzal egyetertek, hogy megprobaljak provokativ modon megvaltoztatni az emberek hozzaallasat a nemi eroszakhoz, hogy az aldozatok (ferfiak-nok, fiuk-lanyok, mert nemcsak a nok lehetnek aldozatok) merjenek beszelni rola, merjenek a rendorseghez fordulni, es ott ne lekezeloen beszeljenek hozzajuk es ne oket hibaztassak, mert valaki mas megeroszakolta oket.

Vagy mondok egy elvontabb peldat. Berakom a laptopomat a laptoptaskaba es elindulok valahova, es elraboljak tolem a laptopot taskastul. Aztan a rendorok azt mondjak, miert nem hatizsakba raktam, miert egy olyan taskaba, amirol ordit, hogy laptop van benne, es az en hibam, legkozelebb rakjam hatizsakba. Az, hogy latszik rajtam, hogy megengedhetek magamnak egy laptopot, es azzal maszkalok, meg nem jogosit fel senkit arra, hogy eltulajdonitsa.

Meg mindig nem ertitek, mi?

Mitnézel_ 2011.07.15. 13:37:34

@mkunga_lalem:
Igen, az uszodában nem kirívó, minden helynek megvannak a maga normái, de szerintem hiába is magyarázom itt bárkinek ...
És szerinted az mennyire eredményes, hogy kurváknak öltözve felvonulnak az utcán? :D... most őszintén... Aki hajlamos az erőszakra, azt csak jobban fogja provokálni ez az egész... vagy úgy gondoljátok ha egy aberrált vadbarom meglát több száz nőt picsaként vonulni az utcán, attól majd észhez tér és csupa szív emberré válik? Vagy ha kurvának adják elő magukat majd a férfiaknak más lesz a véleményük és elfogadóbbak lesznek? Ne nevettess...
Ha meg az áldozatok nem mernek beszélni róla az nagyon is az ő hibájuk, így jártak. Ott a lehetőség, hogy azonnal cselekedjen, de ha be van szarva és mondjuk egy hónap után veszi rá magát akkor ne csodálkozzon, ha bizonyíték híján magasról lesz*rják.
Amúgy meg nem tudom honnan veszed, hogy őt hibáztatják a rendőrségen. Én ezt csak példaként említettem, hogy valamilyen szinten az ő hibája is, de a rendőrségen tutira nem fogják ezt az arcába mondani. Az meg lehet, hogy lekezelően beszélnek vele, de ha kicsit kinyitod a szemed akkor észreveheted, hogy az emberrel ma már a legtöbb hivatalos és nem hivatalos helyen is kurvára lekezelően viselkednek.
A laptopos példádra meg tudok még szánalmasabbat mondani:
-van egy autóm, mert megengedhetem magamnak, sose zárom be mert ez az enyém, és ez senkit nem jogosít fel arra, hogy ellopja tőlem, sőt a kulcsot is benne hagyom mert ez az enyém, de egyszer mégis ellopják, csúnya rossz rabló, én nem is tehetek az egészről, csak is az ő hibája az egész... -.-"
Ilyen világban élünk baszki, ha kirakod mindenki elé amid van és nem vigyázol, akkor ne lepődj meg ha idővel lecsapnak.
Üdv!

egy_kettőre 2011.07.15. 13:53:27

Milyen uszodába jártok???? Úgy őszintén?
Én sosem hallottam, hogy uszodában valakit megerőszakoltak volna. No igen, uszodába és itt a normál uszodáre gondolok, nem a punnyadós élményfürdőre, az emberek normál úszódresszben/fürdőruhában járnak, mert úszni akarnak, nem csík tangában fürdőzni. De még egyik élményfürdővel kapcsolatosan sem hallottam volna, hogy ott erőszakoltak volna meg bárkit is.

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.15. 14:56:18

"Az erőszakmentesség a tökély egyik állapota.
Jelenti a célt,
amely felé az emberiség természettől fogva,
ha talán öntudatlanul is,
de halad.
Az erőszakmentesség nem egy ruha, amit csak úgy fel lehet venni,
és el lehet dobni.
Az erőszakmentesség helye a szívünkben van,
és a létünk egy elválaszthatatlan részének kell lennie."

- Gandhi -

MonsterRipper 2011.07.15. 15:34:07

kedves NETi, megértettük az első hozzászólásodnál is, hogy bölcsészkarra jársz. innentől kezdve akár úgy is írhatnál, mint egy ember.

MonsterRipper 2011.07.15. 15:35:00

@birss: Egyesek szerint helyes, magas, kedves fiatalember vagyok.:3 De természetesen a tökéletes nők ellen csak nyomorult férfiak szólhatnak, ugye. És a külseje miatt le lehet bárkit szólni, ugye.

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.15. 17:23:48

@MonsterRipper:

:)
Kedves vagy.
Most ezzel akár "élhetnék" is ;)

De érdekes.
"Mint egy ember" - mondod?

Hát nem ismersz fel?
Marslakó vagyok?
Ó.
Szegény nevelt fiam mondta is, hogy : "Marslakó a mostohám"
Sajnáltam is,
de hát "nem adhatok mást, mint mi lényegem"
:S
Más hazugság volna.

De tényleg úgy tetszik, mintha bölcsész lennék?
8))))

Jha,
pedig itt a Föld nevű bolygón az ÉLET nevű egyetemén járom a macskaköves rögös utam,
"magam magam"
mióta szétszaladt a "ménes"
(meg a piros nyakkendős Mókus örs meg Papírsárkány raj..)

Talán akkor doktorálhatnék is,
és ez lehetne a vizsgaművem,
ha sikerülne meggyőzni ezt a sok embert itt legalább a blogon?

Te amúgy melyik karra jársz?
Súgjak vagy inka puskázol?
Vagy google, mi?
;)

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.15. 17:48:44

@MonsterRipper:

Ezt meg éppen a mai egyik órán tanultam,
bár már olvastam máskor is:

"A nők olyanok, mint az almák a fán.
A legjobbak a fa tetején vannak.
A legtöbb férfi nem nyújtózkodik a jókért, mert félnek, hogy leesnek és megsérülnek.
Ehelyett néha csak elvesznek egy almát a földről,
ami nem olyan jó, viszont könnyű.
Az almák a fa tetején azt gondolják, hogy bennük van valami hiba,
pedig valójában ők csodálatosak.
Csak várniuk kell a megfelelő férfira, aki elég bátor lesz hozzá,
hogy felmásszon a fa csúcsára."

:)
De amúgy biztosan nem csak a nőkkel van ez így.
Tudod van az az "igazgyöngy" dolog meg a "pohár feneke" meg a "mély igazság" is..stb.

Érted?

De meg most képzeld el, hogy megmászod azt a csuda nagy fát a legszebb, legragyogóbb "almáért",
és kiderül, hogy fiú!
XD
:))

No, de tanultam, azaz átismételtem,
/mert hogy az a "tudás atyja" vagy mi, meg a "Mester"..,
a "Rutin" ;D
(szóval mondhatjuk még: újraértékeltem, újragondoltam, megrágtam, megértettem, stb)
ma még másokat is ám
másokkal együtt;)

Íme:

„Minden válsághelyzet magában hordozza az újjászületés esélyét,
hogy mind individuumok újragondoljuk létünket,
hogy megválasszuk azt a fajta változást,
mely hozzásegít bennünket ahhoz, hogy kiteljesedjünk.”

/ Nena O'Neill /

Vagy:
„Ami könnyen elérhető, az a felszínen csillog.
Ami érték, olykor fénytelen, és a mélyre kell ásni érte!"

„Az igazi nyugalom a helyes gondolkodásból bomlik ki.”
(Seneca)

Ezt pedig éppen egy új ismerősömtől olvastam:
Körülnéztem a „nagyvilágban” és felismertem, hogy rengeteg olyan probléma és igény várja a megoldást, amiről az embereknek fogalmuk sincs, hogy egyáltalán létezik. (Hitted volna például, hogy sok depressziós nem is tud betegségéről, meg arról, hogy gyógyítható, „csak” egyszerűen szenved?)

„Szenvedéseink egyik oka az, hogy mások példája után megyünk, nem értelmünk irányít bennünket, hanem a megszokást követjük.” (Seneca)

Rájöttem arra, hogy tudásom sokféle probléma megoldására alkalmas, és sokféle meglévő, vagy feltámasztható, de természetes, valódi igény kielégítésére kiváló.

Figyeld csak meg önmagad! Ez Nálad is így van.

A tudásodnak viszont nem az az értékmérője, hogy hány évig szenvedtél érte az iskolában, vagy a szakmában, hanem az, hogy mennyit tudsz belőle az emberek javára fordítani!

A tudásod magas árát viszont csak akkor fogják az emberek teljes mértékben megfizetni, ha értékére ráébreszted őket! Ez a hasznos gondolat isteni szikraként jött életem nehéz pillanatában, és azóta cselekedeteim egyik vezérmotívumaként szolgál."

Szerintem nagyon helyre.
Örülök is az ismeretségnek :)

Jha, meg akkor már, ha így "letegeződtünk", itt az egyik "hobby"-blogocskám.
freekka.freeblog.hu/archives/2011/06/02/ARCpoetica/

Nyugi, teljesen emberi,
hiszen másoktól gyűjtöttem a freeblogon.
Meg videók, zenék,
és fiataloktól főleg!
Érdekes. Én értem ;) ;) ;)

mkunga_lalem 2011.07.15. 18:07:23

@egy_kettőre: Ez csak egy elvont pelda volt, egy szoval soha nem mondtam, hogy barkit megeroszakoltak volna uszodaban. Olvass a szemed segitsegevel, kerlek.

@Mitnézel_:
"vagy úgy gondoljátok ha egy aberrált vadbarom meglát több száz nőt picsaként vonulni az utcán, attól majd észhez tér és csupa szív emberré válik? Vagy ha kurvának adják elő magukat majd a férfiaknak más lesz a véleményük és elfogadóbbak lesznek?"

Kotve hiszem, hogy ez a SlutWalk celja. Senkibol nem lesz csupasziv ember, inkabb - amennyire ertem - fel szeretnek hivni a kozvelemeny figyelmet arra a jelensegre, hogy egyesek az aldozat velt vagy valos modon kihivo oltozeket hasznaljak fel kifogaskent, hogy nem birjak a farkukat a nadragjukban tartani.

A te peldaddal elve: ha a kocsidat nem zarod be, az senkit nem jogosit fel arra, hogy ellopja. Akar bezarod akar nem, ha valaki ellopja az autodat, akkor ugyanugy buncselekmenyt kovet el, es ugyanugy te vagy az aldozat, akkor is, ha balfasz modon nem zartad be. A legkozelebbi kocsiddal majd jobban vigyazod, de ha nyitva akarod tartani, szived joga, hogy nyitva tartsd, es a rendorsegnek meg ugyanugy ki kene vizsgalnia a kocsilopast, es nem a vallat vonogatni, hogy "te vagy a hulye, miert hagytad nyitva".

"Amúgy meg nem tudom honnan veszed, hogy őt hibáztatják a rendőrségen." Olvasd el legalabb az elejet ennek az egesznek, legyszi...

"Ha meg az áldozatok nem mernek beszélni róla az nagyon is az ő hibájuk, így jártak."
El sem tudod kepzelni, milyen lehet nemi eroszak aldozatanak lenni, ugye? Szerencsere en se, de valamilyen kodos otletem azert van, hogy mit erezhetnek. Es akkor ezek utan menjen el valaki a rendorsegre, hogy ott meg a tetejebe szarrá alázzák? Aki nem beszel rola, azt megertem, hogy inkabb elfojtja, es eltemeti magaban ezt a traumat, ilyen legkorben naná, hogy nem beszelnek rola.

Mitnézel_ 2011.07.15. 18:43:52

@mkunga_lalem:
Na, akkor most az én válaszomra adott válaszoddal bebizonyítottad, hogy gyakorlatilag semmire értelme ennek az egész felvonulásnak, gratulálok.
Mert: lehet, hogy figyelemfelkeltés a cél, de ha kicsit is próbálod józan ésszel nézni a dolgokat, nyilvánvaló, hogy csak közröhej tárgyává teszik magukat és ettől senki nem lesz toleránsabb, figyelmesebb tudom is én, hanem talán még szánalmasabbá teszik magukat.

Tudom, hogy attól még a tolvaj a hibás, ő követ el bűnt. De nem érted az összefüggést: az elkövető a bűnös, őt kell/kellene büntetni... de ha egy lány már-már feltűnően, túlságosan kihívóan és a normális határain túlmenően öltözködik és/vagy viselkedik az ugyan úgy növeli az esélyét véleményem szerint egy erőszaknak, vagy próbálkozásnak, vagy mondjuk szimplán annak, hogy ribancnak tekintik, mint ahogy egy nyitott ajtó az autó ellopásának az esélyét növeli. (ismét sikerült egy csöppet bonyolult mondatot alkotnom, de lesz*rom..)

Nem tudom milyen elejére gondolsz, a felhívást elolvastam de nem tudom pontosan mire gondolsz. Oké lehet, hogy lenézik, vagy szarnak rá ilyen esetben, de akkor is kétlem, hogy ez általános lenne. Különben is írtam, hogy ma gyakorlatilag mindenhol képesek megvetni az embert(pl kórházban is..).

Nem tudom elképzelni milyen lehet, nem is szeretném megtudni, de hidd el, hogy az átlagnál jobban bele tudom élni magam dolgokba. Biztosan szégyelli, biztosan nem kürtöli világgá, biztosan egy éltre nyomot hagy benne, de az NEM megoldás, hogy magambafordulok és senkinek nem beszélek róla, vagy rendőrséghez sem fordulok "mert biztosan lekezelőek lesznek"... lehet meghurcolnak és még téged néznek hülyének(de nem biztos) és biztos nem könnyű, de ilyen szarfos eltorzult világban élünk, hogy jobb lehetőség híján ezt kell szeretni. Más téma de hány olyan eset hallani, hogy iskolában fenyegetnek nagyobbak kisebbeket és pénzt húznak le tőlük és a gyerekek sokszor ott sem mernek szólni szülőknek. Ott is az a megoldás, hogy magukba zárkózzanak, mikor az esély megvan a tettes "megfelelő" megbüntetésére?

És végül érdemes elgondolkozni: ok-okozat ...

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.15. 20:23:32

@Mitnézel_:

Teljesen igazad van, mégsem stimmel, hogy semmi értelme és az sem, hogy:
"de ha egy lány már-már feltűnően, túlságosan kihívóan és a normális határain túlmenően öltözködik és/vagy viselkedik az ugyan úgy növeli az esélyét véleményem szerint egy erőszaknak, vagy próbálkozásnak, vagy mondjuk szimplán annak, hogy ribancnak tekintik, mint ahogy egy nyitott ajtó az autó ellopásának az esélyét növeli."

..De?
Nincs "de".
Növeli vagy sem, de persze, hogy ne csináljon olyat az ember, hogy még ingereljen is,
de eleve az erőszak tényéről van szó és mindig visszakanyarodtok annak kiváltásához.
Semmi sem magyarázhatja!

És szomorú, ha a 21. században nem ér semmit az értelem, azaz nincs :S
Hát ez ösztönös marad?

Az lesz szokás, amit megszoksz.
Az lesz a törvény, ahogyan élsz, amit akarsz.
Ezt a @ világot is csak megcsinálták valahogy 1x,
és lehet bőven sejteni, hogy hogyan is rakták pont így össze és miért,
meg hogy kinek lehet jó ez így, ha marad..
Úgy, hogy félj mindig már előre és "tudd a helyed".

És pedig az ember régen nem ilyen "hülye",
ezt számtalanszor bizonyította már, még a legszegényebb, legelmaradottabb rétegekben is!
És nem is eleve vérengző fenevad meg ingerlékeny állat!

+
"Ott is az a megoldás, hogy magukba zárkózzanak, mikor az esély megvan a tettes "megfelelő" megbüntetésére?"

Hát, igen.
Ahhoz képest, hogy nem éltél át olyasmit, ahhoz képest azért egészen jól érted mégis.
Csak azt kéne ezzel a menettel kapcsolatban még elhinned,
de ne is hidd csak,
értsd meg,
hogy amit írsz, azon már túl van, aki "menetelni" fog.
Te is inkább "rágd" tovább picit, és meglátod, hogy jobban is leszel tőle.
Bocsi, meg ne sértődj!

Egy olyan ember szól most személyemben, akinek életében bőven akadt és akad ma is "rágnivalója", vagyis tudom, hogy milyen..
@ enyhén szólva :S
ha még áldozat is vagy.
Ha (még) nem vagy, talán könnyebb, vagy kevésbé fáj, hogy még te "rágódj".
De jól gondolkoznia minden embernek kell.

Visszatérve még picit amúgy:

Sőt, még beteget is csinálnak az áldozatokból!
Bár, most mond meg, hogy előbb a bűnöző hajlamú van szíves sokkot meg traumát okozni a "prédáinak",
vagyis "leteríteni",
aztán be lehet gyűjteni a "skalpokat"
Egész jó ára van a feketepiacon :S
És felvirágzik Magyarország?
Fel hát, persze.
Az ügyesebbje, jha :S
És most jönnek megmenteni és nagyon okosakat mondani.
Aki tudja, hogy mit okozott és hogyan, az tudja tutira a megoldást is,
biztosan pontosan tudja, hogyan mentsen is meg magától, persze :S

Pl. pont jól jön az egészségügynek a pszichológiával és a egész szociális hálóval együtt az élen, meg az önkormányzatoknak, vállalkozóknak, törtetőknek,
minél vadabbak és gátlástalanabbak annál jobb :S
Miért nem a pl. részeges idiótákat kezelték?
Hogy? Mert hogy azt nem lehet a beleegyezésük nélkül?
Hoppá
De hogy az áldozat sem egyezett bele, hogy beteggé is legyen,
és aztán járhat egész életében kezelésekre,
meg mindenki hülyének nézheti attól kezdve,
hogy sehol, még a gyerekei előtt sem lehet már tisztelete, becsülete,
nem bíznak benne,
hiszen "gyenge" meg "beteg",
közben a fél Világot eltartja azzal, hogy van szíves betegeskedni inkább és hülyének hinni magát!
Ha nem egyezel bele?
Hát kényszerzubbony, hálós-ágy meg injekció..stb.
És tényleg hiába mész és szólsz..
Jaj, "mesélhetnék".
De bezzeg a részeg állatjának bele kell egyeznie,
mert méltóságos emberi jogai vannak.
Érdekes, nem?
Én tudom is, hogy vannak neki, nem is sértettem sosem!
Most sem.

Az áldozatnak meg kész, vége az élete,
már járhatja az iskolát élete végéig, de sosem érettségizik le,
és a családjának is annyi ettől kezdve..
Tudsz követni és számolni, hogy mennyi, mekkora kárt okoz pl. csak 1etlen garázda "billegető" nem csak egy családnak,
de az egész társadalomnak?
És?

Ér valamit bezzeg, ez ér valamit?
Törvény lett, látod.
Megszoktuk.
Ez már csak így van és marad?
Az ember megszok valamit és ennyi?
Ez az ember?

A "hülye" meg nem érthet semmihez,
mert hogy hát eleve szerencsétlenke,
sajnálatra méltó csak,
amiből mondjuk tehát,
ha "pozitívan" (ismered:+ /plussz/) fogja fel,
hát akár egész jól meg is élhet a rokkantságikat tekintve pl.
+ a nemzeti "szolidaritást",
és még vállalkozhat is mellette!
No, támogatni őt nem fogják,
de azt, aki őt "támogatja",
azaz "gondozza",
azt fogják és azzal "jól jársz".
Látod-látod, Anyád sem tudja sosem, hogy mire hoz a világra.
Folyton katonának, akár fiúnak, akár lánynak.
"Romantikus erőszak"?
Ügyes :S
Mert még nézd meg, ahogy adod is magad alá a "lovat",
tessék,
magad mondod,
már "agymosva" vagy régen, vagy mi, hogy lököd a szokásos "ne ingerelj" szöveget és "vegyél biztonsági láncot és viselkedj, legyél jó" :S

Szerinted ki nem viselkedik jól?
És megérdemli ezt bárki is?

Ingyen kenyeret is kaphat életet végéig a "hülyére vett",
de tanulhat is persze,
csak jónak kell lennie..
De ez neki könnyen megy, jónak lenni.
Autista.
Érted?
Tök normálisan máris "más" nak számít.
Már mindig :S
Bizony, ahogy írod.
Ha tudnád, hogy mennyire, még hogy írnád !

Hogy jól jár ezzel?
Hm.
Hát nem tudom,
de pl. így nem valószínű, hogy befuthatja azt a karriert,
amit egyébként
és mondjuk így már biztosan nem lehet pl. Elnök belőle..
Még jó, ha X-elhet.
Veszed a "lapot"?
Pedig ki tudná jobban, hogy mi folyik it,
ha nem ő-k?!
Mégsem hiszed el neki.
Olyan, olyan,..."hosszú" meg ilyen-olyan...

Milyen?
"Hülye"?

Akkor már Orvos sem, Ügyvéd sem lehet, ugye?
De csak úgy "ellehet"..
És örülhet, hogy él.

"Ilyen az élet" ?

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.15. 20:32:01

@NETi:
Jha,
a lényeget kihagytam:
Mit Orvos, Elnök vagy bármi..
Ugyan-ugyan.
De ANYA sem lehet!!!!!
Tudod, mennyi gyerek került gondozókhoz az utóbbi évtizedekben?
Már szinte vállalkozás lett abból is!
KOMOLYAN!
És az mennyit hozott a "konyhára"?
Nem az áldozatokéra, természetesen!

És te meg elhiszed, hogy ennyi "hülye" van tényleg, meg ennyi rossz anya például?
Meg lusta, meg stb..?
Elhiszed magadról?
Ennyi az ember szerinted?
Biztos?
És már fel is vagy hergelve ellene, látod és mondod is..
Magad ellen is, pedig :S
Ugyan, mit tudsz az igazságról?
Ha átélted volna..
Pedig már így is egészen közel "tapogatozol"

Ha most megint az "áldozat"-nak kell CSAK (!) jónak lennie,
abból akkor vezesd tovább az "egyenletet".
Meg lesz az ;S

Mitnézel_ 2011.07.15. 20:39:29

@NETi:
Nem tudom mit szívtál de ilyen cucc nekem is kell, már bocs :D

birss 2011.07.15. 21:34:09

@MonsterRipper: kivétel erősíti a szabályt

tomiKK 2011.07.16. 14:35:03

Hihetetlennek tartom, egyes férfitársaim még mindig abban az őskori állapotban leledzenek, hogy nem fogják fel ennek a demonstrációnak a lényegét, mondanivalóját, őrült feministáknak tituálnak nőket, akik csak a jogaikért vonulnak fel.

Nem, nem, sajnos Magyarországra még mindig érvényes:
-Gyermekei vannak?
-Két gyermekem van és egy lányom.

De nem baj Uraim, legalább ezen is lehet felháborodni, megdobálni, ordítani, mint anno a melegfelvonulásnál is történt. Rá lehet valakire ismét fogni a "világ romlását", most a zsidók, melegek helyett a nőkre..

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2011.07.17. 00:12:23

Én elolvastam szinte minden értelmesnek tűnő kommentet, főleg Netiét mivel kiváncsi voltam van-e értelme is a rengeteg szövegnek, amit "minden rendes embernek érteni kellene".

Neti: "Én is legyek kevesebb és akkor elolvasol?"
IGEN, a degeneráltak számára akiket meg akarsz győzni, azoknak nem a regény forma a legmegfelelőbb. + rohadtul naív vagy. A beteg embereken főleg ha már idős SOHA nem változtatol maximum ignorálod. És ki kényszeríti akármelyik nőt, hogy egy debil állathoz menjen hozzá? És ha régen nem is volt ilyen mitől változott (férj)? Egy házasságban egymást kell segíteni, a jó házasság nem erőszakkal végződik.

Mitnézel_. Egyetértek veled, látszik is a te példádat 11 kommentel megelőző lényegi tartalomban megegyező kommentemből. + a vonulás hasznosságáról megosztott gondolatod is tetszett.

De az a legzavaróbb, hogy férfiak így, férfiak úgy. Minden nő szent! EMBEREK vagyunk és ugyan úgy vannak mindkét nemben értelmesek és kevésbé azok.

Ja és ezt sem fogja senki átolvasni rendesen, főleg nem megérteni, mert ide csak a szavát jön hangoztattni az ember és nem eszmecserét folytatni. (nagyon úgy tűnik)

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2011.07.17. 00:40:33

Jaj és hogy dupla post legyen:
ha valamilyen, HATÁSOS módszer lenne az erőszak ellen, én szívesen résztvennék benne,
de addigis:
az esti dumálás után, hazakísérem(/-jük) a parkból hölgy barátaimat(/-inkat) :)

A figyelem felkeltésről meg annyit, hogy ha azt mondod valakinek:" megerőszakolták a (gondolkodjuk kicsiben) a falu legnagyobb kéjlányát" biztos vagyok benne, hogy 10 emberből 8 szörnyűnek fogja tartani az esetet. Nem hiszem, hogy tovább kell ragozni a dolgot.

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.17. 03:28:38

@Mitnézel_:

Nagyon vicces,
:)
de nem hiszem, hogy kéne, amit "szívtam" neked is.

Hm.
Vagy mégis? ;) ;) ;)

Fizikailag inkább megkímélnék tőle mindenkit is :S
De szellemileg egész "jó anyag" tényleg ;))

Úgyhogy: oké ;)

NETi · http://szamoljvelem.blog.hu 2011.07.17. 04:20:13

@kosimiki:

Tényleg senki sem kényszeríti (már) az ember lányát egy vadállathoz
vagy elmebeteghez,
akin meg nem látszik, hogy elmebeteg,
amíg addig nem is láttál olyat, pláne,
és aki éppen ahhoz ért jól, hogyan hazudjon és mutassa magát másnak, mint ami,
hiszen éppen ez a betegsége "mestersége" sarkalatos része..

Persze tényleg senki sem várhatja el, hogy egy ilyennel..

Mégis, hát most mond meg, hogy nem mégis elvárod, hogy nézzem el
és ne szívjam már ennyire is mellre,
és még mit képzelek magamról nem, hogy itt ilyen hosszan..?

Nem erőltet senki egy elmebeteghez, persze,
de nem is óv meg tőle,
és nem is segít,
és erről is "mesélek" még majd, ha tetszik, ha nem,
de pont ott, ahol illik is.

Nem várja el senki, persze,
hacsak nem most is éppen a "közvélemény" nézné el a bűnt inkább..
Legalábbis ezt kívánják elhitetni néhányan a "negatív kisugárzásaikkal",
és oktatnák ki megint éppen az áldozatokat is meg mindenki mást is,
akik ne ragozzák már,
meg unalmas, stb..?
Ó.
Nem muszáj itt sem lebzselni és nem azért írok, nyugodj meg, hogy ki legyen a napi ciki adagod.
Könnyen valószinűsíthetően nem éppen ez az a "tömeg",
aki lehet nem is tud az egész menet dologról,
hát még erről a blogról.
Én is teljesen véletlenül értesültem.
Nincs itt mindenki.

Amúgy meg már az első ősembernek is meg lehetett a gondja szemben a többivel a nőjét védve is akár,
amikor az első rájött, hogy fáj neki, ha a haját húzzák,
de legalábbis valahogy, mintha kedvesebb volna, ha nem cibálta egész nap.
Valszeg ezt az információt sem lehetett könnyű elterjeszteni,
egynek sokkal szemben..
Ő sem lehetett túl népszerű,
Akkoriban mondjuk még megértem..
De ma?

Pedig, pont így állunk most ezzel is.
Le vagyok teremtve :S
Szégyelljem magam?
:(
És akkor most nagyon bosszantani foglak a továbbiakban?

Pedig, tudod, ha tényleg elolvastál volna, ahogyan biztos, hogy nem,
akkor nem is így írnál.
Nem mondom, hogy mindjárt elolvadva,
de nem ezt, amit írtál, az biztos.

Nem bírtad elolvasni, ugye?
De nem a hossza miatt.
Hanem a tartalma idegesít, ugye?
De a hossza elég indok,
mivel ugyis csak okoskodni tértél be és ezt meg is oldottad gyorsan.
Ugye?

Biztos, hogy kevesen olvasnak el,
meg is értem,
én is vagyok így,
de ha valami tényleg érdekel, és fontos, akkor csak úgy iszom és falom,
hogy fel sem tűnik, ha több oldalas is.

Ám én tényleg elolvastam minden betüdet,
és bár a hosszát tekintve valóban nem volt nehéz,
de amit írtál, azzal igyekeztél is súlyt adni neki.
Mégis kibírtam én "hős", és képzeld, értem, tehát értelek is!
Amit te nem mondhatsz el magadról velem kapcsolatban.

Ezért hát nem is látom még idejét, hogy abbahagyjam.
Elvégre "rólam" (is) van szó.

Amint lelkiismeretesen és figyelmesen tényleg elolvasol,
biztosan te is megérted.
Én is így szoktam másokat megérteni.
Figyelek rájuk.
Nem elhallgatatom meg főleg leteremtem őket.

Hogy hosszú vagyok azt tudom.
Szokták kérdezni VOLT, még a szűkszavú" időmben,
hogy "Hogy vagy?" meg "Mi a baj?"
én meg erre:
"Hosszú"
és már mentek is,
nem is győzködtek, hogy ááá, nem baj, van időm...

De tényleg nem érnek rá az emberek gondolkodni meg jobban odafigyelni.
Ezt is megértem,
Csak akkor ne állítanák úgy magukról, hogy mindent jobban tudnak!
Amikor már honnan is tudnák,
és főleg, amikor minden szavukból süt éppen a tudatlanságuk?!
De akadnak akik még meg is követelik, hogy ezt elhidd nekik,
és hogy csak nekik higgy,
rávesznek így-úgy,
(romantikusan is akár)
hogy csak tőlük tanulj,
és aztán csak tőlük vedd a hamisított és lopott meg direkt erre a célra specializálódott "OMO"t vagy "Tomi Kristályt", vagy az "Entert",
aztán hidd el még azt is, ha izgalom kell meg a "ludas",
hogy az egészet amúgy a Nagy Tesó kavarta meg az ő bűnbandája,
úgye? ;)

Nem vagyok egy népszerű "író", elismerem.
Pedig a mondanivalóm csak gyarapszik tudod.
Ám ami kell, az márpedig kell ;)
És van is, ahol van ;))))
Ha nem is "Horger Antal "úrnak",
azt elhiszem, hogy neki pl. szintén nem kell,
de neki is kijár,
mint pl. a Döbröginek is.
Az ígéret szép szó.
De ez sem az.
Bizonyíték ;)
Ami jár, az jár.

Hatásos módszer pedig az erőszak ellen egyszerűen az, hogy nem kell.
Sem csinálni, sem egyáltalán.
Eltűrni sem.

Vannak akik állatokon, macskákon, kutyákon, stb.
és azok kínzásában élik ki beteges hajlamaikat.
És mindig van kifogás, magyarázat.

Van?
Tessék, fejtsd ki.
Olyan, amivel magyarázod,
de amivel el is fogadod!?
És mi a probléma ezzel a menettel, hogy ekkora cucc?
Mitől fél, aki annyira szól itt is ellene?
Mi a gond?
Nem fér el, nem férsz el?

No, és a 8 nem jó arány.
Mennyivel verekedtél már egyszerre?
Vagy volt hogy elég volt 1 is?
Nekem volt.
De már több van.
Akár hogy is nézem, de bunkó csak egy valamire kellhet és lehet "jó",
és csak olyan valakiknek, akik használni is kívánják.

De nincs jobb, mint a legjobb, tudod,
és peched van, mert maximalista vagyok ;)

MonsterRipper 2011.07.17. 21:54:24

@NETi: most vettem a fáradtságot, és elolvastam az összeset... attól, hogy regényeket írsz felsőbbrendű hangnemben, nem leszel okosabb
@birss: látom nem fogtad fel a kommentem lényegi részét, de mit is képzeltem

Dalena C. 2011.07.18. 13:00:02

ez de szar -.- rohadt vagyok végigolvasni a kommenteket de az életben nem mennék el egy ilyen szarra.úgyis összegyűlik majd egy csomó nyálcsorgató pasi hogy azt nézze hogy a kurvák azért vonulnak hogy ne kezeljék őket kurva ként.
(amúgy nő vagyok és nem úgy öltözök mint egy kurva és láss csodát nem ordítják utánam hogy "Sunáznám!!!" ) Szerintem aki kiprovokálja magának hogy megbasszák az ne csodálkozzon...

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2011.07.18. 22:20:49

@NETi:
Egy rossz szót nem írtam a mondanivalóddal kapcsolatban (amit amúgy nem tartok hülyeségnek, kicsit naívnakd de rosszat nem írtam, legfőképpen nem FELTÉTELEZTEM*).
A hiba (szerintem) hogy helytelenül adod elő.
A hosszúsága miatt pl: Delena C."ez de szar -.- rohadt vagyok végigolvasni a kommenteket" Lehet nem olvasta végig a kommenteket, de kit érdekel??? Ott van a felvonulás leírása és ő ennek szellemében megírta sajátját amivel nem teljesen de egyet tudok érteni.
A megfogalmazás miatt : Monster Ripper:"kedves NETi, megértettük az első hozzászólásodnál is, hogy bölcsészkarra jársz" bla bla bla kicsit sértőbb reész

Ellentétben veled én a Slutwalk-ot nem pozitív dolognak tartom.

Ez egyrészt azért van mert azok akiken változtatni kellene (pl potenciális erőszakolók) ettől nem változnak meg, azzal meg, hogy kihívó öltözetben felvonulnak, !akrámilyen! táblával a kezükben a nagytöbbségnek nem az erőszakellenességet fogja sugallni (ne így legyen sőt járjon sikerrel a megmozdulás).
Az meg külön piros pont, hogy feltételezed a lustaságot rólam :" ha tényleg elolvastál volna". Köszönöm.
"Amit te nem mondhatsz el magadról velem kapcsolatban." Hol látod a kapcsolatot?

******* "De a hossza elég indok,
mivel ugyis csak okoskodni tértél be és ezt meg is oldottad gyorsan.
Ugye?" - Ez egyenesen sértő tud lenni :) egyes kultúrákban.

"Szokták kérdezni VOLT, még a szűkszavú" időmben,
hogy "Hogy vagy?" meg "Mi a baj?"
én meg erre:
"Hosszú"
és már mentek is,
nem is győzködtek, hogy ááá, nem baj, van időm..." - Ezt meg igazán sajnálom.
Bár a megoldás erre az lenne, hogy dumálsz ameddig a szád bírja?

2 Dolog így végül:

1) A villám látogatásom és okoskodásom magyarázd meg légyszives, és mond meg mi olyan rossz benne (írhatsz egy könyvet is belőle képzeld azt is elolvasom :).
2) Annál, hogy tudatosan "AKTUÁLIS" körülmények esetén elővigyázatosak vagyunk, tehát többen megyünk haza, vagy elkerüljük a mellékutcákat stb. mennyivel jobb az utcán való felvonulás, amit a fél világ kinevet, a negyede azt sem tudja hogy van, a másik negyedének nem nincs szüksége rá.

Ui: gondolom ezt is félreérelmezi valaki,
engem pusztán érdekel a Neti véleménye, vagy akárkié.

Asztalos Gábor 2011.07.19. 00:22:34

@nooora: majd nézd meg jobban, hogy kik szólnak be :D

pl. a legutóbbi fickó, aki beszólogatott az egy fogatlan, elhízott tata, a másik meg egy kancsali, ferde orrú nyominger volt. de szinte az összes ilyen, vagy ehhez hasonló... "
"
, a feminizmus nem más, mint a küzdelem azért, hogy a nőknek a férfiakkal egyenlő jogaik legyenek. "

Legyen mindenkinek egyenlő joga, kivéve a fogatlan kancsal nyomingereknek. Ti aztán a tolerancia mintapéldái vagytok!

Asztalos Gábor 2011.07.19. 00:24:20

@egy_kettőre:
"mi lenne a vélemény akkor, ha ez a bizonyos "füttyengetős" valaki egy jóképű, jól szituált, nagyon gazdag hapsi lenne???????? "
Két féle férfi van:
1. a nyominger aki ne merészeljen füttyögni.
2. a sármos, aki egy igazi férfi, tudja hogy kell a nőket leszólítani. Neki szabad bármi, néhány nő azonnal szétteszi nekik a lábukat.

nooora 2011.07.19. 09:16:11

@Asztalos Gábor: nem tudom, mi ez a sértettség, és azt sem értem, hogy miért kéne olyan pasikkal is lefeküdnie az embernek, aki nem tetszik neki. ha jóképű. és bejön, akkor igen, ha nyomi és hülye, akkor nem. a jóképű és a nyomi kategóriákba meg hogy ki tartozik, az emberenként változik.
és senki ne merészeljen füttyögni. a füttyögés tiszteletlenség.

birss 2011.07.21. 01:57:59

egy szóval nem említettem azt, hogy ha valaki jól néz ki, akkor attól nem zavaró, ha beszólogat. de, ugyanúgy zavaró, mint attól, aki annyira igénytelen a külsejére is, hogy nem csináltatja meg a fogait. Ahhoz, hogy valaki beszólogasson, füttyögjön idegeneknek kell egyfajta belső igénytelenség.

csak jeleztem, hogy ez a belső igénytelenség gyakran megmutatkozik a külsőn is, pl. nem csináltatja meg a fogát.

MonsterRipper 2011.07.21. 02:02:11

@nooora: jajj istenem, annyira buták vagytok. nem a nők. hanem akik ezt a kezdeményezést támogatják. egyszerűen képtelenek vagytok felfogni, miről beszél az ember, és csak ugyanazt hangoztatjátok folyamatosan.

varvizib 2011.07.21. 16:39:01

Pszichológusnál voltak már?

Legközelebb a vonulásnak lehetne ez a végállomása...

évuska 2011.12.09. 00:14:08

@megegynap: és hogy úgy öltözött-e, esetleg úgy nézett-e, vagy arra gondolt-e, azt minden bizonnyal te döntöd el...

cerveza82 (törölt) 2012.07.15. 18:23:51

FÉRFIAK!!Végre nekünk is van egy oldal ahol elmondhatjuk a véleményünket a feminizmussal,a büdös kurvákkal vagy a ribisététával kapcsolatban.

www.ferfihang.hu/

www.ferfihang.hu/2012/07/02/ribiseta-2012/

cerveza82 (törölt) 2012.07.15. 18:25:28

FÉRFIAK!!Végre nekünk is van egy oldal ahol elmondhatjuk a véleményünket a feminizmussal,a büdös kurvákkal vagy akár a ribisététával kapcsolatban.

www.ferfihang.hu/

www.ferfihang.hu/2012/07/02/ribiseta-2012/

cerveza82 (törölt) 2012.07.15. 18:36:20

@sarkisarkany: Egy igazi nőnek vannak érzései,és kisugárzása ezeknek a feminista majmoknak csak a szájuk jár!

Harcoljunk az igazi nőkért akiket a feministák nyomnak el és nem a férfiak..ezek mind komplexusos önmagukat meghurcoltató fostos ribancok..

www.ferfihang.hu/

www.ferfihang.hu/2012/07/02/ribiseta-2012/
süti beállítások módosítása